De website van Klasse gebruikt cookies, zoals beschreven in de gebruiksvoorwaarden. Je kan je cookie-instellingen beheren in je browser (Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Edge). OK

Triënnale Brugge 2018: Liquid City | Vloeibare stad

Wil je deelnemen aan 1 van de wedstrijden uit het Klasse Magazine? Waag dan hier je kans.

Door deel te nemen aan (1 van) deze wedstrijden, verklaar je je akkoord met het wedstrijdreglement van Klasse.

Klasse Magazine 011 – maart 2018

Doorloper

Ons kruiswoordraadsel blijft (voorlopig?) een doorloper. De oplossing van de puzzel is meteen je eerste stap richting een reischeque van 500 euro. Daarmee kan je een citytrip kiezen uit het volledige aanbod van Holidayline.

Foto van kruiswoordraadsel uit Klasse Magazine 05 (September)
WIN! Vul hier het woord in dat je vindt in de gele vakjes (tweede opgave van verticaal 4) en win een reischeque.

Film: Rosie & Moussa

Dorothée van den Berghe vertelt het verhaal van Rosie die met haar moeder verhuist naar de andere kant van Brussel en op sleeptouw wordt genomen door nieuwe buurjongen Moussa. ‘Rosie & Moussa’ wordt verdeeld door JEF en loopt vanaf 28 maart in de bioscopen.

WIN! We geven 260 duotickets voor een voorstelling van ‘Rosie & Moussa’ (op 3 april in Kinepolis Antwerpen, Kinepolis Brugge en Kinepolis Gent).

Theater: wat voelen robots?

Kato raakte door een ongeluk verlamd en vindt troost en steun bij Zora, een robot. Of is ze toch iets meer? ‘Kato 2.0’ is een voorstelling over moed, volharding en geloof in moderne technologie. Voor leerlingen derde graad basis- en eerste graad secundair onderwijs.

WIN! We geven 1 schoolvoorstelling (max. 150 leerlingen) weg van ‘Kato 2.0’.

Boeken: lezen voor iedereen

‘Lezen voor iedereen’ publiceert boeken in eenvoudig Nederlands. ‘De ontelbaren’ (Elvis Peeters) is nieuw in de reeks ‘Vlaamse reuzen’. Lees hoe een gesloten gemeenschap reageert op de toestroom van mensen die hulp zoeken. De reeks ‘Boeken boeien’ brengt originele verhalen voor en over jongeren.

WIN! We geven 5 exemplaren weg van ‘De ontelbaren’ en daarbovenop nog een pakketje ‘Boeken boeien’.

Boek: Artan & Soukaina

Evy Danckers (leraar NL/FR) vertelt in ‘Wa is da?’ het dramatische, maar ook romantische verhaal van klasgenoten Artan, een Albanese probleemjongere, en Soukaina, een brave Marokkaanse moslima. Beide jongeren zijn vooral op zoek naar zichzelf. Met uitgebreid en gratis downloadbaar leesdossier.

WIN! We geven 5 exemplaren weg van ‘Wa is da?’.