Kinderrechtencommissaris Caroline luistert

Wil je deelnemen aan 1 van de wedstrijden uit het Klasse Magazine? Waag dan hier je kans.

Door deel te nemen aan (1 van) deze wedstrijden, verklaar je je akkoord met het wedstrijdreglement van Klasse.

Klasse Magazine 017 – september 2019

Doorloper

Ons kruiswoordraadsel blijft (voorlopig?) een doorloper. De oplossing van de puzzel is meteen je eerste stap richting een reischeque van 500 euro. Daarmee kan je een citytrip kiezen uit het volledige aanbod van Holidayline.

Foto van kruiswoordraadsel uit Klasse Magazine 05 (September)
WIN! Vul hier het woord in dat je vindt in de gele vakjes (eerste opgave van horizontaal 3) en win een reischeque.

Boek: Eten met Nijntje

In ‘Eten met Nijntje’ vind je niet alleen vijf nieuwe korte verhalen over Nijntje in de moestuin en de boomgaard of hoe Nijntje een koe leert melken. Je krijgt vooral 40 recepten, bedacht door chef-kok Samuel Levie. De recepten zijn bedoeld om samen met kleuters te bereiden, eenvoudig, gezond en voornamelijk vegetarisch.

WIN! We geven 10 exemplaren weg van ‘Eten met Nijntje’.

Boek: Blije juffen, boze juffen

Siska Goeminne en tekenaar Frank Daenen brengen een hommage aan de bijzondere krachten van blije juffen en meesters, bij wie de kinderen graag en veel leren. Maar af en toe is er ook een boze leerkracht die niet geduldig of vrolijk is en slecht luistert. ‘Blije juffen, boze juffen’ is een herkenbaar prentenboek vol details en grapjes.

WIN! We geven 5 exemplaren weg van ‘Blije juffen, boze juffen’.

Workshop: Frans en muziek

Karo is een atypische leerkracht Frans die laagdrempelige muzische werkvormen zoekt om haar passies voor Frans en muziek samen te brengen. Minder taalvaardige leerlingen kunnen hun creatieve troeven uitspelen. Leerlingen met minder voeling met de artistieke wereld ontdekken een nieuw talent. Soundpainting, kamishibai, improvisatietheater: de werkvormen worden aangepast aan elke leeftijd en niveau.


Boek: Effectieve feedback in het onderwijs

Feedback kost niets en is toch één van de krachtigste instrumenten om je leerlingen aan te zetten tot leren. Jan Coppieters toont in ‘Effectieve feedback in het onderwijs’ hoe je je leerlingen kan corrigeren en toch kan werken aan een fijne leerling-leerkracht-relatie. M.a.w.: voortaan maken jij en je leerlingen met plezier fouten.

WIN! We geven 10 exemplaren weg van ‘Effectieve feedback in het onderwijs’.