De website van Klasse gebruikt cookies, zoals beschreven in de gebruiksvoorwaarden. Je kan je cookie-instellingen beheren in je browser (Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Edge). OK

Banner Kinderrechtencommissariaat

Wil je deelnemen aan 1 van de wedstrijden uit het Klasse Magazine? Waag dan hier je kans.

Door deel te nemen aan (1 van) deze wedstrijden, verklaar je je akkoord met het wedstrijdreglement van Klasse.

Klasse Magazine 010 – december 2017

Doorloper

Ons kruiswoordraadsel blijft (voorlopig?) een doorloper. De oplossing van de puzzel is meteen je eerste stap richting een reischeque van 500 euro. Daarmee kan je een citytrip kiezen uit het volledige aanbod van Holidayline.

Foto van kruiswoordraadsel uit Klasse Magazine 05 (September)
WIN! Vul hier het woord in dat je vindt in de gele vakjes (tweede opgave van horizontaal 7) en win een reischeque.

Human Flow

Ai Weiwei filmde twee jaar lang in 23 landen, wat resulteerde in de film ‘Human Flow’, een lange documentaire (140 min.) over vluchtelingen rond de Middellandse Zee. Vanaf 24 januari in de bioscopen.

Belga Films en J.E.F. zorgden voor een gratis lesmap (vanaf 14 jaar).

WIN! We geven 150 duotickets voor een voorstelling van ‘Human Flow’ (zaal en datum van je keuze).

Poëzie om te zien

Blader, kijk, tel, zoek… ‘De verdwaalde radeizigers‘ combineert poëzie van Elle van Lieshout en Erik van Os met fimo-illustraties van Ann de Bode.

WIN! We geven 10 exemplaren weg van ‘De verdwaalde radeizigers’.

Kijk, luister en lees voor

Wayoh de ooievaar en Tomtom de reisduif helpen kabouter Korsakov bij zijn terugreis naar het kabouterbos. ‘Kabouter Korsakov viert feest‘ is een kijk-, lees-, luister- en voorleesverhaal met de stemmen van Ini Massez, Nico Sturm, Ruth Beeckmans en nog vele anderen. En omdat de feestdagen voor de deur staan een extraatje: niet alleen winnen 5 leraren ‘Kabouter Korsakov viert feest’, 5 andere leraren verrassen we met ‘Kabouter Korsakov in de puree‘.

WIN! We geven 5 exemplaren weg van ‘Kabouter Korsakov viert feest’ en 5 exemplaren van ‘Kabouter Korsakov in de puree‘.

De draak in de drinker

Met zijn nieuwe bril ziet Jonas vreemde dingen. Bijvoorbeeld een draak als zijn mama weer te veel heeft gedronken. ‘Klier-pier-pokkenmier‘ van Ingrid Verhelst (tekst) en Martine Van Audenhove (tekeningen) is een grappig, spannend én raak verhaal over (de gevolgen van) drankmisbruik.

WIN! We geven 10 exemplaren weg van ‘Klier-pier-pokkenmier’.